Mental Health Day

10.10.2019

Ve čtvrtek 10. října proběhl celosvětový den duševního zdraví. Do jeho propagace se již druhým rokem zapojil i Spolek českých studentů farmacie. V letošní sérii malých informačních plakátků jsme se zaměřili na téma deprese.
Online kampaň probíhala od neděle 6. října až do pondělí 14. října na Facebooku a Instagramu, kde byly prostřednictvím malých plakátů sdělovány jak základní informace, tak i různé zajímavosti týkající se této choroby. Cílem celé akce bylo upozornit na důležitost duševního onemocnění, které často může ovlivňovat naše životy více než onemocnění fyzické a na které se často zapomíná.

Mental-health-week.jpg

Boření mýtů a otevírání témat, která jsou v naší společnosti bohužel ještě stále stigmatizována, může pomoci řadě lidí s nemocí bojovat nebo získat odvahu začít se léčit. Jelikož jsme si toho jakožto budoucí farmaceuti vědomi, bylo nám potěšením, že celá kampaň měla podobně jako v loňském roce velký úspěch. Úspěchem bylo i to, že se ji rozhodla na svém blogu propagovat i EPSA – European Pharmaceutical Students‘ Association, čímž se naše práce dostala i na mezinárodní úroveň.

Zlatým hřebem celé akce byla Přednáška s názvem pravda o duševním zdraví, kterou se podařilo uspořádat ve spolupráci s neziskovou organizací Loono přímo v den duševního zdraví tj. 10. října. Detaily o této přednášce se můžete dozvědět zde.

- Markéta Nápravníková