EPSA Annual Congress 2021

31.10.2021

     Poslední týden v říjnu jsem strávila ve francouzském Lyonu na 43. Annual Congress pořádaného EPSA. Jednalo se o první takovou zahraniční akci téměř po dvou letech, proto i česká delegace byla náležitě početná -12 členů SČSF a 1 brněnská kolegyně.
     Pro mě, jakožto čerstvého druháka, to byla vlastně první možnost, jak v rámci VŠ vycestovat a lepší první setkání s farmacií na mezinárodní (v tomto případě evropské) úrovni jsem si opravdu nemohla vybrat.

IMG-20211026-WA0063.jpg
     První den byl trošku hektický - brzké vstávání, 2 lety, nicméně večer už všichni vyfiknutí sedíme na Opening ceremony, pyšní na Pepu Kunrta, našeho bývalého prezidenta a nynějšího prezidenta EPSA. Po skončení oficiálního zahájení následuje volná zábava a první seznamování se zástupci ostatních spolků.
     Od následujícího rána už začíná i edukační program, což pro nás znamená plno workshopů, soft-skillových tréninků a sympózií. Sympózia se sestávají z několika přednášek převážně o farmaceutickém průmyslu či možnosti očkování v lékárnách. Dozvídáme se mnoho nových a zajímavých informací. Stejně jako na dalších částech programu. Tam už ale nejsme všichni pohromadě, proto nedokážu popsat, co se dělo na všech workshopech či trénincích.
IMG-20211028-WA0008.jpg
     Pro mě edukační program znamenal z velké části právě soft-skillové tréninky. Dozvěděla jsem se, co vlastně přesně obsahuje práce Advocacy koordinátora a sama si vyzkoušela, co všechno je potřeba zařidit a na co je potřeba myslet, pokud chce člověk něčeho dosáhnout, z tréninků bych vypíchla například Strategic Influencing, Public Speaking, Time Management, Leadership, How to overcome being overwhelmed, Feedback, Gamification, Creativity...
     Vypíchnout pár se mi tedy moc nepodařilo. Každý z nich byl jedinečný a vzhledem k tomu, že kongres byl moje první setkání se soft-skillovými tréninky, tak i v mnohém nový a přínosný.

     Po absolvování edukačního programu jsme každý den večer mohli navštívit různé tematické večerní programy - po prvním seznamovacím večeru (Opening Ceremony) následovaly Football Cup night, Halloween party, French night, International night a Gala night. Protože kde se lépe seznámit a navázat nová mezinárodní přátelství, než právě takto.
     Kongres je tak skvělou příležitostí i pro zdokonalení si znalostí cizích jazyků, zejména tedy angličtiny a rozmluvení se.
IMG-20211029-WA0022.jpg
     Koncem tohoto reportu bych chtěla především poděkovat. Poděkovat všem členům RC, kteří se o nás celý týden starali, za úžasnou organizaci. Všem z týmu EPSA za skvělý program a za možnost být toho součástí. A at last but not least - Domče Pinterové za láskyplnou péči o nás po celou dobu kongresu, protože vzít si nás na starost a ještě být aktivní na GA vyžaduje superschopnosti.
     Jsem moc ráda, že jsem se kongresu mohla zúčastnit a upřímně doufám, že byl prvním z mnoha na které se podívám.

     Pokud Vás zajímá, jak jsme si kongres v Lyonu užili, neváhejte se podívat do galerie.

IMG-20211028-WA0021.jpgEliška Kačírková