Farmácká výzva

26.05.2021

Letní semestr probíhal vzhledem k epidemiologickým opatřením docela dobře. Sice jsme se téměř nepotkávali, ale stále byla nějaká příležitost se potkat aspoň jednou týdně na nějakém semináři či laborkách. To se ale ke konci března změnilo, jelikož nás stejně jako loni "vyhnali" ze školy. Na několik týdnů jsme měli být opět jen doma u svých monitorů, což se nám ani trochu nelíbilo. Třeba letní semestr byl v prváku hrozně moc zajímavý díky mnoha laborkám, ve druháku to samé, no vlastně každý semestr má něco do sebe. 
Při jednom, ještě chladném a temném nedělním večeru jsem si jako VP pro PR volala s nynějším VP pro vzdělávání, Honzou Ratajem, kvůli PR záležitostem. Radili jsme se, plánovali akce a pak už si jen stěžovali, o co všichni vzhledem k situaci přicházíme. A pak přišel nápad farmácké výzvy - šance, kdy si každý student, ať už doma či v Hradci na koleji, bude moct vyzkoušet jakýkoliv předmět z celého studia farmacie. Během necelých 2 týdnů (!) jsme v tůmu několika lidí vymysleli všechny úkoly, připravili vyhodnocování, sehnali ceny, založili událost a na začátku dubna jsme mohli s celou výzvou začít. V průběhu celého měsíce se objevilo i několik "bleskových" úkolů, na jejichž splnění měli účastníci jen 24 hodin. 
Farmácké výzvy se zúčastnilo přes 50 studentů, dokonce i někteří středoškoláci. Nejvyšší počet bodů - celkem 253 - nasbírala ve výzvě Marie Štemberová. Tímto bychom jí a všem účastníkům chtěli poděkovat a pogratulovat k úspěchům! O to, jaká celá výzva byla, se s Vámi vítězka podělí...

S velkou radostí a soutěživostí jsem se zapojila do Farmácké výzvy od SČSF. Využiju toho, že jedním z úkolů bylo psát si deník, a v upravené části vám ukážu, jak vypadaly moje dny.

17. 4.

Po snídani mi přítel namasíroval stehna po včerejších 500 dřepech. Než přijela mamina s ingrediencemi na můj originální alkohol Aurancello, připravila jsem Sirupus simplex a zkusila vrstvený drink podle hustot. U seriálu jsem potom lepila a popisovala herbář. Po ochutnávce Aurancella jsem chvíli pracovala na seminárce a večer ještě upekla korpus na dort a připravila krém. Mlsali jsme zbytky a pak šli vyčerpaní spát.

Picture1.jpg

Hned jak výzva skončila, každý den několikrát jsem sledovala stránku události a dychtivě čekala na vyhlášení. Kvůli tomu, že každý důkazy úkolů posílal jinak – někdo na událost každý úkol zvlášť, někdo na událost více úkolů najednou a někdo také jen do mailu – to bylo fakt napínavé! No a pak už mi spolkaři a kamarádi do zpráv gratulovali k vítězství!

Picture2.png

Musím říct, že to byl fakt skvělý nápad a vyzkoušela jsem si hodně věcí, které bych jinak nedělala. Snad se budou takové akce konat častěji. Díky moc!

Marie Štemberová
 

Chtěla bych tímto poděkovat celému organizačnímu týmu a všem, co se do farmácké výzvy zapojili. Věříme, že pomohla všem odreagovat se trochu od učení a věčného sledování online přednášek a seminářů. Teď už se jen nechám překvapit, s jakou parádou přijdeme příště!

Za SČSF a organizační tým, Lucie Malečová, VP pro PR
 

Všechny úkoly a pravidla výzvy najdete ZDE.
Jak se soutěžícím dařilo úkoly plnit najdete ZDE.