Přednáška o doplňcích stravy

24.04.2021

Dne 24. března 2021 jsme uspořádali přednášku o doplňcích stravy. Nebyli jsme na to ale sami - spolupracovalo s námi sdružení lékáren Moje lékárna a Česká gerontologická a gerontometrická společnost. MUDr. Jurašková, která nám přednášela, je předsedkyní této společnosti a zároveň pracuje v Hradecké nemocnici na Gerontometabolické klinice. A hned o začátku přednášky jsme poznali, že se jedná o experta na svém místě!
Po úvodu o procesu stárnutí se MUDr. Jurašková vrhla na konkrétní doplňky stravy, které mohou pomáhat. Ať už se jednalo o vitamíny nebo paní doktorky oblíbené minerální látky, ke všemu jsme se dozvěděli nové zajímavosti. Ať už se jednalo o vitamín C, kyselinu listovou nebo hořčík, dozvěděli jsme se nové a zajímavé informace. Nakonec byly ještě zodpovězeny všechny zvídavé dotazy od studentů.
Moc děkujeme MUDr. Juraškové za úžasnou přednášku. Věřím, že jsme se všichni naučili něco nového jak o doplňcích stravy samotných, tak o tom, jak se liší metabolismus seniorů a mladší populace a na co si právě u seniorů dát pozor.

Isabela Whelanová