50. ročník Farmaceutického plesu

06.05.2022

A je to za námi… bohužel nemluvím o zkouškovém období, jak by si někteří z nás přáli…ne, mluvím o jedné z nejvýznamnějších společenských akcí naší Farmaceutické fakulty (sice by se dalo polemizovat o tom, zda se dá strašení budoucích prváků považovat za společenskou akci, ale o tom až někdy jindy)
Ačkoliv byl letošní ročník z epidemiologických důvodů odsunut až na květen, i tak jsme s přípravami neotáleli a začali shánět sponzory, prostory, připravovat tombolu, a tak dále, však to sami znáte…
Ani jsme se nenadáli a už tu byl Den D – 6.5.2022. Ve vzduchu bylo cítit lehké napětí, ale nikdo z organizátorů a pomocníků nedal na sobě nic znát a celý den jsme připravovali Petrof Gallery na slavnostní večer. A pak konečně přišel ten okamžik – příchod hostů. Pánové ve svých společenských oblecích s nejrůznějšími motýlky a kravatami, společně s dámami, jejichž róby hrály všemi možnými barvami, se fotili u fotostěny, se sklenkami v ruce konverzovali nebo jen obdivovali krásné klavíry, které jsou v Petrof Gallery vystaveny.

DSC_1436.jpg


Atmosféru dokonale podtrhovala kapela, ze které se mně osobně podlamovaly kolena a všudypřítomný ruch spokojených lidí, kteří na jeden večer mohli zapomenout na svoje povinnosti, koupit si tombolu (která tento rok byla velice bohatá – no řekněte, jaká jiná tombola by mohla nabídnout ukulele, poukázku na laser game nebo balíček ochucených prezervativů? SPRÁVNĚ, jedině ta naše), či tančit na nejrůznější písně, které kapela hrála. 
Půlnoční barmanské překvapení s otevřeným ohněm, při kterém někteří hosté nedokázali potlačit nadšené výkřiky či okouzlující, ba co víc dechberoucí taneční vystoupení byly jen třešničkami na dortu a o následné afterpárty se ani rozepisovat nebudu…víte, co se říká…co se stane na párty, zůstane na párty…ale byla fakt výborná!
Velké poděkování patří organizátorům a pomocníkům, bez kterých by se tato událost vůbec konat nemohla, Petrof Gallery za poskytnuté prostory a samozřejmě i Vám, hostům, bez kterých by tato událost neměla tak silnou a krásnou atmosféru.
Bez obalu musím přiznat, že již nedočkavě vyhlížím příští ročník…a věřím, že Vy také! Takže přeji hodně štěstí při zkouškovém období (vlastně dvou…) a uvidíme se na příštím Farmaceutickém plese.

- Stanislav Čech

Více fotografií

Fotky z fotostěny

DSC_1650.jpg

DSC_2194.jpg