Let’s Wear Pink

24.10.2022

Říjen, měsíc zasvěcený boji proti rakovině prsu. I u nás na fakultě jsme v rámci „breast cancer awareness“ rozšířili povědomí o jedné z nejčastějších forem rakoviny. 

Pro tuto akci jsme vyhradili termín 24. - 26. října, kdy jsme v koridoru fakulty rozložili stánek, který jsme směřovali do lehce kavárenského stylu. K zakousnutí byl perníček, linecké nebo pizza šnek a samozřejmě nechyběla ani káva. Během tří dnů jsme měli nespočet spokojených zákazníků, kteří přispěli na boj s rakovinou ať už tím, že si u nás něco zakoupili, nebo se jen vyfotili s plakátem zasvěceným této akci „sahám si na ně každý den“. Veškerý výdělek putuje neziskové organizaci Loono, která se stará o edukaci veřejnosti v rámci civilizačních chorob, mezi které spadá právě rakovina. 

IMG_0767_Watermarked.jpg

Poděkování patří fakultě, pořadatelům a všem, kteří se u nás zastavili a rozšířili povědomí o této zákeřné nemoci. Závěrem bych vás chtěl pozvat na workshop od Loona, který bude zaměřen na prevenci rakoviny a uskuteční se v úterý 29. listopadu v posluchárně C na FaF.

IMG_0647_Watermarked.jpg

FOTO