Benefiční koncert

21.03.2023

Dne 21. března studenti Lékařské a Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy spojily své síly pro dobrou věc a umožnili tak vzniku krásné akce – Benefičního koncertu studentů LFHK a FAF. Tematickým okruhem pro letošní rok byla filmová hudba, samotné skladby jste si mohli vychutnat jak v klasickém, tak i v popovém či jazzovém podání. Během přestávky se návštěvníci mohli občerstvit v našem rovněž benefičním bufetu. Z celé akce se povedlo vybrat necelých 100 000 korun, které putují za rodinou pětiletého Davídka. Ten bojuje s nezhoubným nádorem mozku – gliomem hypotalamu, který se bohužel nedá operovat a samotná léčba je pro tak malého pacienta velmi náročná. Všem, kteří přispěli ještě jednou děkujeme.

Anna Jandová

DSC_0948.jpg

Koncert se setkal s velkým zájmem, kapacita sálu byla kompletně vyprodána a v sále se shromáždilo celkem 440 lidí. Prostory Petrof Gallery dokreslily perfektní atmosféru celé akce. Kvalita zvuku a osvětlení dodaly celému vystoupení profesionální nádech, který návštěvníci jistě ocenili.

Hudebním tématem koncertu bylaDSC_0047.jpg filmová hudba a na pódiu se postupně vystřídalo celkem 36 hudebníků. Jejich vystoupení byla perfektně připravená a dokázali zahrát nádherné skladby, které připomněly nezapomenutelné filmové okamžiky.

Veškerý výtěžek z koncertu, který činil 92 486 korun, byl věnován na podporu malého Davídka. Organizátoři koncertu jsou rádi, že se jim podařilo uspořádat tak krásnou a úspěšnou akci, která přinesla radost nejen účinkujícím, ale také posluchačům i malému Davídkovi a jeho rodině.

Na závěr dodáváme, že Lékařská fakulta a Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové jsou hrdé na své studenty a jejich ochotu pomáhat druhým. Těšíme se na další spolupráci.

Asociace studentů medicíny

IMG_6559_Watermarked.jpg

Více foto