EPSA Autumn Assembly, Brno

31.10.2017

Vyrazit na mezinárodní akci v rámci studia jsem se odhodlávala dlouho. Když však přišla nabídka na EPSA Autumn Assembly v Brně, byla jsem rozhodnutá ihned. Kongres pro farmaceuty z celé Evropy a navíc v Brně? Ideální podmínky pro neznalce jako jsem já. Nebylo na co čekat.

Letošní téma ,,Digital revolution in healthcare“ přilákalo do České republiky přes 300 studentů farmaceutického oboru z různých koutů EU.

S datem 31. 10. 2017 přišel i den odjezdu. S rozporuplnými pocity jsem do tašky přihodila ještě krabičku vitamínu C, flašku slivovice a pár energy drinků a vyrazila jsem na vlak s dalšími hradeckými spolkaři. Někteří už byli zkušení absolventi minulých ročníků a zodpovědně nás ostatní připravili na kongresovou realitu.

První den mohl začít. Poté, co jsme se ubytovali, jsme se hned začli chystat na slavnostní Opening night a následnou Coctail party v parádním hotelu Bobycentrum**** v centru Brna. Podobně pestrý program nás provázel po celý kongres a nikdo nepromarnil ani minutu.

Celkový pohled

První dva dny dopoledne jsme v rámci sympozií byli uvedeni do problematiky a současných trendy digitální revoluce ve zdravotnické sféře. Na sympozium vždy navazovala diskuze, kde jsme mohli vyslovit svůj názor nebo položit doplňující otázky. Odpoledne patřila různě zaměřeným workshopům i se specialitami jako např. Public health campaign probíhající v ulicích Brna, Teddy Bear´ s Hospital, Science excursion do Zentivy a další. Pokud někdo chtěl vylepšit své soft-skillové dovednosti, rozhodně nepřišel zkrátka. Naši zkušení EPSA Trainers se postarali o zajímavé Trainingy v mnoha směrech rozvíjející osobní charakter a interpersonální dovednosti. Celý kongres doprovázela také veřejně dostupná General Assembly sessions, kde jsme mohli pozorovat proces rozhodování a diskuze mezi členy EPSA Teamu a přísedícími oficiálními delegáty z jednotlivých zemí.

Po celodenním vzdělávání a poslouchání přišel na řadu nejoblíbenější bod programu – PARTY! Ani v tomto ohledu nebyl nikdo zklamaný – na Czech night jsme poznali krásy české kuchyně a lihovarů, International night proběhla v duchu poznávání odlišných kultur, jídel a pití, na Theme party jsme se vrátili zpět do roku 1920 na večírek Velkého Gatsbyho. Celý kongres završila elegantní Gala night, kde proběhla i všechna poděkování a loučení.

Celých 5 dní byl neuvěřitelný sled událostí. Jsem ráda, že jsem si jako první zkušenost vybrala EPSA AA. Poznala jsem spoustu lidí, procvičila anglickou konverzaci a zjistila, že strach z neznáma byl naprosto zbytečný.

Mezinárodní akce a kongresy jsou výborným začátkem pro nová přátelství, neocenitelné zkušenosti a spoustu zážitků.

Takže pokud se Vám naskytne příležitost, neváhejte a pojeďte! Nebudete litovat.

- Pavla Kalousová