International night v Hradci Králové

16.03.2018

Spousta jídla, pití, angličtina a velká dávka dobré nálady – tak by se mohla shrnout „International Night“ uspořádaná v pátek 16. března 2018 pro přijíždějící studenty v rámci projektu IPSF Student Exchange Programme.

Během této akce měli naši studenti možnost sejít se se zahraničními studenty z Francie, Japonska, Německa a Polska, spřátelit se a dozvědět se zajímavosti o jejich kultuře a zemi odkud studenti pocházejí. Každý z účastníků měl za úkol přinést s se sebou něco tradičního ze své země, aby ji tak představil i dalším účastníkům.

Stůl se prohýbal pod horami tradičních českých dobrot, které měli zahraniční studenti možnost ochutnat.  Byly pro ně připraveny ovocné knedlíky, bramboráky, jednohubky, chlebíčky, Becherovka, bábovka a spoustu dalších typických českých produktů. Na oplátku pak naši studenti mohli ochutnat jedinečné francouzské palačinky, německé víno a japonské sladkosti a pochutiny. I přes počáteční ostych se studenti rychle sblížili a o zábavu nebyla nouze. Ne nadarmo se říká, že jídlo sbližuje.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem účastníkům, kteří přišli a učinili tuto akci pro zahraniční studenty jedinečnou a nezapomenutelnou. Budeme se těšit příště.

- Váš SEP Team