Přednáška o SEPu

10.10.2018

V pondělí 22. 10. 2018 se v posluchárně C Farmaceutické fakulty uskutečnila přednáška o SEPu (Student Exchange Programme). Díky tomuto programu je možné absolvovat zahraniční stáže po celém světě. Kristýna Vlachová jakožto Student Exchange Officer nám představila SEP a sdělila základní informace týkající se tohoto studijního výměnného programu od IPSF (International Pharmaceutical Student’s Federation).

44533101_819627805045609_830986750556897280_n.jpg

Vyjet může jak student Farmacie, tak i absolvent jako Individual Member, a to do 4 let od ukončení studia. Podmínkou je členství v SČSF, podání přihlášky a sepsání motivačního dopisu a CV. Samozřejmě všechny zajímala také finanční stránka a délka pobytu. Je preferován letní SEP v rozsahu 2 týdnů až 3 měsíců. Letenky, ubytování i poplatky jsou hrazeny účastníkem stáže. Ale je zde možnost získání grandu od České lékárenské komory. Nebyly opomenuty ani výhody plynoucí z absolvování zahraniční stáže. Jedná se o získání certifikátu, vylepšení angličtiny, cenné zkušenosti ohledně chodu lékárny či výzkumu v zahraničí, ale především nové zážitky se studenty z celého světa a také poznání cizí země, tradic a zvyků.

O tom nás přesvědčili další prezentující, kteří se sami zúčastnili v létě SEPu. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací o Slovinsku, Novém Zélandu, Alžírsku nebo Koreji, ale i vtipné historky, jak z cestování, tak i ze samotného pobytu mezi domorodci, které nás moc pobavili a upevnili v nás nadšení a odhodlání se zúčastnit výměnného programu nebo se zapojit do samotné organizace SEPu, který každoročně přijímá studenty farmacie z celého světa.

19. listopadu k nám zavítá studentka ze Singapuru. Už se na ni těšíme. Doufáme, že nás to obohatí o nové přátelství.

 

- Martina Kugelová