Seminář Eucerin

07.11.2017

V úterý 7. 11. proběhl na Farmaceutické fakultě seminář na téma „Dermokosmetika v prostředí lékárny“, který byl připraven ve spolupráci se značkou Eucerin, kde se účastníci mohli dozvědět, jaké vlastně má dermokosmetika místo v lékárně a v podpůrné terapii některých kožních onemocnění, konkrétně atopického ekzému a aknózní pleti. Témata byla ještě doplněna o představení kosmetiky určené pro zralou pleť, jelikož i o tu je v lékárnách velký zájem.

Plnou seminární místnost převážně studentek přivítal pan Marián Svoboda ze společnosti Beiersdorf s krátkým představením značky Eucerin a její historií, která se, k údivu většiny přítomných, začala psát již před více než sto lety. Dále následovalo představení portfolia přípravků proti vráskách a pro zralou pleť.

Slova se poté ujal MUDr. Jan Hugo z Dermatovenerologické kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady s odbornými přednáškami na téma akné a atopického ekzémů. Všichni přítomní se dozvěděli, jaký obě onemocnění mají patofyziologický základ a jaké jsou možnosti jejich terapie s důrazem, jak může lékárník podpořit léčbu indikovanou lékařem.

Každá odborná přednáška byla proložena prezentací výrobků značky Eucerin, které je vhodné použít právě na podporu při léčbě daného onemocněni. Všechny představované výrobky si mohli účastníci vyzkoušet doslova na vlastní kůži.

Na závěr byl pro každého účastníka připraven malý dárek, aby si mohl odnést i něco domů.

Odpolední seminář skončil až v brzkých večerních hodinách a i přesto, že se o něco protáhnul hodnotili všichni účastníci kladně a odcházeli kromě řádně promazané pokožky i se znalostmi, které můžou využít nejenom v jejich budoucí praxi za tárou, ale i ve svém každodenním osobním životě.