Seznamovací kurz

18.09.2018

Je klidné, slunečné úterý. Do kempu u Stříbrného rybníka se ze všech koutů Česka i Slovenska začínají sjíždět novopečení studenti Farmaceutické fakulty v Hradci Králové. Seznamovací kurz nám právě začíná!

42356555_308300543088205_2695971347024052224_n.jpg

Po příjezdu každý z nás obdržel lístek s (pro 99% lidí neznámou) molekulou a byli jsme rozřazeni do chatek. Po vybalení věcí (hození lahváče do ledničky/do sebe) nás tu oficiálně přivítal Spolek českých studentů farmacie a rozdělili jsme se podle rozdaných molekul do skupinek. Následovaly seznamovací hry a starší studenti se s námi, za přítomnosti kolujícího absinthu s vineou, podělili o své zkušenosti, typy a vychytávky ke studiu. Než jsme se nadáli, byl tu večer… a noc. A tak jsme za zvuku kytary, smíchu a cinkání lahví zakončili první den kurzu.

Ráno druhého dne přijela Katedra tělesné výchovy, která si pro nás, společně se spolkem, připravila speciální (né pevnost) Boyard. Tato, až na pauzu na špagety, celodenní hra prověřila naše schopnosti v oblastech chemie, biologie, obecné znalosti o fakultě, a také lehce potrápila logické myšlení zapeklitými (ale v jádru vlastně né tak zapeklitými...) šiframi a hádankami. Samozřejmě nechyběly ani sportovní disciplíny jako skákání v pytli, házení ringa či chůdy. Po značném úsilí, tři molekulové týmy vytvořili koalici, získali heslo a následně i mapu k pokladu, vedoucí k chatce spolku. Dožadujíce se svojí odměny dostali zelenou bedýnku, v níž byl papír se vzkazem, že když si ji uhlídají do večeře příštího dne, poklad bude jejich (samozřejmě, aby to nebylo nudné, nesměla být pod střechou a vždy se musel někdo z týmu bedýnky dotýkat, jinak hrozilo zcizení jiným týmem). Po večeři byl ještě krátký orienťák, jehož cílem bylo na různých stanovištích získat (za uhodnutí hádanky) indicie a z nich uhodnout heslo. Zbytek večera…a noci…a možná i kus rána (těžko rozlišitelné kvůli výpadku proudu) byla party!

DSC_9898.jpgSeznamovak-17.jpgSeznamovak-71.jpg

Čtvrteční dopoledne jsme měli něco  jako spartan race... řekněme farmak race, kde jsme například prolézali pavučinou, nosili barely s vodou, stříleli z praku, chodili po slack-lajně a plazili se v písku (následkem čehož teď máme písek všude…fakt všude) nebo převraceli pneumatiku. Odpoledne jsme vyrazili do Hradce, kde nás starší studenti provedli centrem, ukázali důležité instituce, zajímavá místa a dali typy na nejlepší jídlo a především pití! Po doplnění zásob ethanolu a návštěvě fakulty jsme se vrátili do kempu na večeři s panem děkanem a proděkany a také bylo vyhlášení Boyardu, kde tým, který měl v držení bedýnku, konečně dostal svůj poklad (chlast, reklamní předměty, chlast). A pak už se jen pilo...a hrálo…a tancovalo…a zpívalo…a prostě kalilo. Program zbytku noci asi není třeba popisovat.

Seznamovak-85.jpg

Ráno jsme se nasnídali, udělali památeční (tak trochu zombie) fotku, rozloučili se a všichni bez rozdílu spokojení a plní nových zážitků a přátelství vyrazili domů.

Seznamovak-92.jpgIMG_0389.JPG

 

- Anežka Hlavatá - studentka prvního ročníku na FaF

Více foto