Slovak - Polish - Czech Leadership Camp, Hradec Králové

07.09.2018

Po absolvování prvního ročníku Farmacie v Hradci Králové jsem byla přesvědčena, že chci od dalšího roku něco víc. A proto jsem se pro letošní školní rok stala součástí výboru SČSF. Díky tomu mi byla nabídnuta účast na akci SPC – Slovak Polish Czech Leadership camp. Neváhala jsem. Ze začátku to pro mě byla jen neznámá zkratka a měla jsem jen informaci, že půjde o soft-skillové tréninky – pro mě další neznámá. Letošní SPC Leadership camp se konal od 7. do 10. září právě v Hradci, kde to všechno v roce 2012 začalo.

_mg_6190_44277633235_o.jpg

Byli jsme ubytováni v hotelu Boromeum v centru. A tam také došlo k prvnímu setkání se zahraničními studenty – prozatím jen Slováky. Společně s organizátory jsme se přesunuli na kampus, kde nás čekalo zahájení společně s přednáškami sponzorů Novartis a Primevigilance o jejich práci a uplatnění studentů v těchto firmách. Večer probíhal ve znamení icebreaků, seznamovacích her a poznávání sebe sama. Sobota i neděle byly plné soft-skillových tréninků, které se týkaly komunikace, řešení konfliktů, motivace, plánování projektů, podnikání, vyprávění příběhů a správného prezentování. Takových znalostí a dovedností, které nejsou součástí školních osnov. Odtud také pochází heslo celého víkendu „beyond the course“. Trenéři byli na všechny tréninky skvěle připraveni a dokázali nám předat znalosti a schopnosti, kterých mají spoustu. Tréninky probíhaly paralelně, a proto ne všichni se zúčastnili všeho, skupiny se střídaly a najednou jsme se znali každý s každým.

dsc05721_31314180128_o.jpg

Napomohly tomu i společné večery, kdy jsme byli například na Laser games. A těm, kterým zbyla ještě energie, šli ještě posedět na pivo a poznávat kulturu ostatních zemí. Poslední den jsme si zhodnotili program celého víkendu a rozloučili se. Vyčerpaní, ale zároveň šťastní a naplnění zážitky celého víkendu jsme se rozjeli do svých domovů. Celá akce nám dala poznat nové přátele a procvičit si angličtinu. Jak moc jsme se zdokonalili v chování a řešení situací se nedá takhle určit, ale poznáme to až v našem běžném životě.

dsc05714_43374651310_o.jpg

Jsem nesmírně vděčná, že jsem se této akce mohla zúčastnit a už se těším na další ročník. Tentokrát do Polska. A rozhodně to nebude jediná mezinárodní akce, která nás v následujících letech čeká.

- Martina Krejčová

Více foto