Veletrh pracovního uplatnění v medicíně a farmacii

10.04.2018

Letošní ročník veletrhu pracovního uplatnění se uskutečnil 10. dubna pro studenty farmacie a 11. dubna pro studenty medicíny.

Přípravy na VPUMF začaly na vnitru Spolku českých studentů farmacie ještě v zimě. Zkušený Jakub Eduard Syřínek už z minulého roku věděl, jak na to a podle toho taky veletrh vypadal. Celý koridor se den předem vyklidil, tak aby se mohly připravit stánky pro jednotlivé vystavovatele, kterých bylo přes 20 a zastupovali lékárny, řetězce lékáren, farmaceutické společnosti, SÚKL nebo i Lékaře bez hranic.

VPUMF_2018-9.jpg

Oficiálně veletrh odstartoval v 9 ráno, ale už před devátou byl koridor plný zvědavých studentů. Každý, kdo se zaregistroval při příchodu do koridoru dostal dárkovou plátěnou tašku nebo batoh s logem, které byly naplněny prospekty společností a dárky. Pak už bylo na každého iniciativě, na co se bude vystavovatelů ptát. Ti byli velmi trpěliví a odpovídali studentům vždy ochotně na jejich otázky ohledně uplatnění, kariéry nebo platu.

VPUMF_2018-16.jpg

Zároveň v posluchárně A probíhaly celý den přednášky zástupců firem. Prezentace trvaly zpravidla 15 minut během nichž měly možnost ukázat se studentům v tom nejlepším světle a nalákat je na kariéru právě u nich. Vrchol v návštěvnosti byl tradičně na prezentaci Lékařů bez hranic, kteří k nám letos vyslali PharmDr. Stanislava Havlíčka, který vyprávěl o své misi v Jižním Súdánu.

VPUMF_2018-34.jpg

Po obědě již návštěvnost pomalu klesala až do půl páté, kdy vystavovatelé své stánky začali sklízet. Oproti loňskému roku se vystavovatelé zaměřili mnohem více na dárky a reklamní předměty pro studenty, což bylo zejména ze strany studentů kvitováno pozitivně. Na farmaceutickou sekci Veletrhu pracovního uplatnění v medicíně a farmacii se přišlo podívat přes 500 zaregistrovaných účastníků, čímž se loňský počet převýšil asi o 70 návštěvníků.

VPUMF_2018-22.jpg

Těšíme se na další ročník a doufáme, že se povede tak jako ten letošní.

- Jiří Doubek

Více foto