XLVII. Farmaceutický ples

23.02.2018

V pátek 23. 2. se konal v kongresovém centru Aldis již tradiční farmaceutický ples. O tom, že má tato akce hluboké kořeny nemůže být pochyb, vždyť se letos uskutečnil již 47. ročník.

Krátce po sedmé hodině večerní začali přicházet první hosté, kantoři, studenti, bývalí studenti, hosté plnící různé funkce ve farmaceutických odvětví i hosté z řad veřejnosti. Každý, kdo prošel hlavním schodištěm, dostal na uvítanou menší dárek - dámy, paní a slečny květinu, muži, pánové a chlapci placku s logem plesu, které když malinko zjednoduším, vypadalo asi takto: „PLES“. Čas plynul, stoly na obou sálech se začaly zaplňovat.

ples4-(1).jpg

Po osmé hodině, jak tomu program chtěl, započal ples oficiálně. Slova se ujal nejprve moderátor plesu Daniel Krejčík, poté přivítal hosty také děkan Farmaceutické fakulty v HK prof. PharmDr. Tomáš Šimůnek, Ph.D., nakonec zahájení plesu ukončil svým krátkým proslovem prezident Spolku českých studentů farmacie Josef Kunrt s poděkováním všem příchozím i organizačnímu týmu v čele s Jakubem Eduardem Syřínkem.

ples1.jpg

Večer pokračoval za pravidelného střídání krátkých tanečních vystoupení profesionálů a vlastního tance zúčastněných, tedy alespoň tak tomu bylo na velkém sále, kde hudební doprovod zajistila kapela Soft sofa, jež se vystřídala v průběhu večera s fakultní kapelou Dijazztiva. Na malém sále, který měl pod taktovkou DJ, bylo o poznání prázdněji. Do tohoto společensky příjemného chaosu se prodávala tombola, ve které mohl šťastný plesající vyhrát zajímavé ceny, kterých bylo nad čtyři sta. Všechny nevýherní lístky se poté slosovaly ve velké tombole, která se losovala za přítomnosti již zmíněného prezidenta Kunrta chvíli po odbití půlnoci. Ceny, jež tu na desítku šťastlivců čekaly, opravdu stály za to, byla to například tiskárna, mobilní telefon nebo pokaz na divoké prase. Nutno ještě dodat, že v průběhu večera proběhlo i vyhlášení výsledků ankety o nejoblíbenějšího učitele. Vítězem se stal PharmDr. Marcel Špulák, Ph.D. s devíti hlasy.

ples2.jpg

ples3.jpg

V závěru se plesové epicentrum přesunulo k baru, kde bylo hlučno a živo, setkávali se zde profesoři, studenti i již vystudovaní farmaceuti u sklenky vína či piva. Ve dvě hodiny ráno XLVII. Farmaceutický ples skončil úplně. Někdo šel vstříc domovu, jiný ještě zamířil na afterparty, která se konala v nedalekém klubu NOX.

No, co ještě dodat. Napadá mě jen toto: „Tak zase za rok.“

- Jan Rataj

Fotky z plesu
Fotky z fotostěny