Mikuláš na FaF

05.12.2019

Oslava sv. Mikuláše je tradice neodmyslitelně patřící k adventu, milována rodiči a nenáviděna dětmi, kterou všichni bezpečně známe.

Každým rokem se ovšem objevují kombinace čertů a andělů společně s Mikulášem i u nás na Farmaceutické fakultě. A to je dobře! Konečně někdo přinese trochu spravedlnosti do školy, andělé odmění studenty u zkoušek úspěšné a čerti ty neúspěšné. Společně si pak všichni vezmou do parády pracovníky tohoto ústavu.

78383819_1333900116789017_3252512904297054208_n.jpg

Tento rok vyplivlo nebe s peklem pět podivných bytostí, konkrétně Mikuláše doprovázeného dvěma anděly a dvěma čerty. Předtím než vyrazili konat na fakultu, rozhodli se, že se rozehřejí jednodušším úkolem, a tak navštívili mateřskou školu FAFÍK. Tam odměnili děti za jejich vzorné chování a polepšení oproti loňskému roku. Poté pokračovali na Zámostí, kde se všem zamotal jazyk z latinských slovíček, naštestí ho rozvázali pomocí všemožných povzbuzovacích nápojů. A tak mohla začít jejich cesta na fakultě. Prošli každou učebnu a laboratoř, kde odměnili vsěchny studenty za jejich píli a výdrž při studiu farmacie. Navštívili také všechny akademické pracovníky, kteří pod výhružkou odvedení do pekel přislíbili mírnější chování do příštího roku. Všichni společně zpečetili předsevzetí perorálními farmaceutickými roztoky, které výprava přivezla. Po náročné misi si někteří odpočinuli a někteří fakultu rovnou opustili.

Z pozice pouhého pozorovatele usuzuji, že si oslavy sv. Mikuláše všichni náramně užili. Doufáme, že studenti i učitelé své sliby dodrží. Děkujeme všem zúčastněným za perfektní atmosféru. A za rok třeba zas.

- Daniel Machián