Let's wear pink - pojďme nosit růžovou

21.10.2020

Oslavy Movembru se u nás na fakultě již staly tradicí. Ale proč se omezovat jen na jednu kampaň na prevenci rakoviny? Proto jsme se letos ve spolupráci s novou zahraniční divizí SČSF rozhodli obohatit náš repertoár o akce na zvýšení povědomí o rakovině prsu.

IMG_1099-(1).jpg

Říjen je mezinárodní měsíc povědomí o rakovině prsu. My jsme si v rámci října stanovili středu 21. října, kdy uspořádáme naši akci s názvem „Pojďme nosit růžovou“. Jak akce probíhala? Ráno se naše fotografka ozbrojená růžovými cedulemi dostavila do koridoru fotit studenty, co budou nosit růžovou. Za chvíli se dostavili i studenti z CzPSA International, kteří donesli růžové stužky. Jelikož se studenti i kantoři se ukrývali v učebnách, kabinetech a laboratořích, tak se náš stužkový tým rozhodl obejít katedry na fakultě a předat stužky studentům, učitelům, doktorandům a komukoliv jinému, na koho narazí. Samozřejmě nezapomínali fotograficky zdokumentovat předávání stužek. V koridoru mezitím fotila zájemce naše druhá fotografka. Když se obešly všechny katedry, pokračovaly obě naše fotografky ve focení lidí oděných do růžové, kteří procházeli koridorem, a to i poté, co došly stužky. Samozřejmě jsme jim nezapomínali dávat cedule se slogany o samovyšetření prsu.

IMG_0983-(1).jpg

Jsem ráda, že se tolik lidí zapojilo do naší kampaně proti rakovině prsu – ať už byli od hlavy k patě v růžové, nebo si jen vzali růžovou roušku. Už se těším na příští rok!

Isabela Whelanová

Fotogalerie