Travelling with pharmacy - přednáška o zahraničí

19.10.2021

     V úterý 19.10. proběhla v posluchárně C přednáška “Travelling with pharmacy”, během níž měli studenti možnost dozvědět se o možnostech výjezdů do zahraničí v rámci studia.
Celá přednáška probíhala v angličtině.

     Představeny byly obě nadnárodní asociace, do kterých SČSF patří - EPSA (evropská) a IPSF (mezinárodní) a projekty, které pod jejich záštitou probíhají.
     Pod EPSA spadá Twinnet, což je projekt, během kterého se postupně navzájem navštíví skupinka českých a zahraničních studentů. Letošní výměna bude probíhat s Portugalskem. Dále Science monthly, což je časopis, prezentující aktuální farmaceutická témata. EPSA mentoring programme, v rámci něhož si studenti vybírají svého mentora a mají s nim pravidelná setkání. Soft skills tréninky, do nichž se zapojují trenéři z cele Evropy. A v neposlední řadě také evropské kongresy.

     IPSF spravuje Student exchange programme (SEP), během kterého se mohou studenti zúčastnit stáží po celém světě. A i k nám do České republiky přijíždí skupinka zahraničních studentů. Dále se IPSF stará i o projekty veřejného zdraví a kariérního rozvoje. A stejně jako EPSA pořádá kongresy, jeden regionální, který letos proběhne v Istanbulu a druhý světový, který bude v Ankaře.

     V rámci Karlovy Univerzity probíhá Buddy programme, ve kterém se český student ujme studenta na Erasmu a pomáhá mu s životem u nás. Výjezdy do zahraničí jsou bezpochyby skvělým zdrojem zkušeností a bylo by škoda jich během studia na FaF nevyužít.