Veletrh bioanalytiky a farmacie

06.04.2022

První týden v dubnu ve středu 6. 4. 2022 se uskutečnil na Farmaceutické fakultě IV. Veletrh bioanalytiky a farmacie. Dva předchozí ročníky probíhaly online formou, takže jsme už dlouho čekali na to, aby se veletrh mohl uskutečnit prezenčně a tomu tak bylo letošní rok.

Samotný veletrh byl zahájen v 9 hodin ráno panem děkanem doc. PharmDr. Jaroslavem Rohem, Ph.D. a prezidentem Spolku českých studentů farmacie Matějem Mikyskou. Až do 16 hodin odpoledne byly po celém koridoru rozprostřeny jednotlivé stánky lékáren, konzultačních společností, tak i farmaceutických firem, zabývajících se výzkumem a vývojem nových léčiv. Dále studenti měli možnost vyzkoušet virtuální realitu na téma lidské tělo a strach z výšek.

Add-Watermark_2022_04_14_09_54_21-(5).jpg   Add-Watermark_2022_04_14_09_54_21-(8).jpg

Add-Watermark_2022_04_14_09_54_21-(23).jpg

 

 

 

   DSC_0360.jpg

Souběžně probíhaly jednotlivé přednášky, v rámci kterých se studenti mohli seznámit blíže s mnoha poskytovateli práce. Pokud se studenti chtěli dozvědět více o možnostech uplatnění u některého z vystavovatelů, který je zrovna zaujal, tak u jejich stánků se mohli doptat na další informace, které nebyly při přednášce řečeny. 

Během přednáškového bloku proběhly přednášky i od zástupců Farmaceutické fakulty – od pana prof. PharmDr. Přemysla Mladěnky, Ph.D. na téma Erasmus a od pana prof. PharmDr. Františka Štrauda, Ph.D. o postgraduálním studiu na FaF UK v HK. Dále probíhala přednáška pana doktora Stanislava Havlíčka, který nám povyprávěl o jeho misích v zahraničí nebo od pana doktora Aleše Novosáda o České lékárenské komoře.

Účast byla hojná, za to jsme rádi a doufáme, že veletrhu se bude dařit i v příštích letech.

Táňa Ryantová, SČSF

Add-Watermark_2022_04_14_09_54_21-(225).jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 FOTKY

Díky své zásobě nově nabytých per, tužek a sešítků si jistě pamatujete, že 6.4.2022 se po dvouleté odmlce znova konal tradiční BAF. I přes svojí strašidelnou zkratku se na veletrhu bioanalytiky a farmacie sešlo spousta studentů všech našich oborů, aby se seznámili s jejich možným uplatněním a rozhodli se kam po škole směřovat. Veletrh proběhl z části v koridoru fakulty, kde většina vystavovatelů měli svůj stánek. Studenti zde pokládali dotazy přítomným zástupcům a seznamovali se s tím, co práce v daném odvětví obnáší. 

Kromě stánků se ale všichni návštěvníci akce mohli účastnit přednášek, kde vystavovatelé prezentovali, co můžou nabídnout do nejmenších podrobností. Program veletrhu zahájil pan děkan společně s prezidentem SČSF.

Vystavovatelů letos bylo celkem 22, z mnoha odvětví farmacie. Studenti se mohli seznámit s prací v malé lékárně i ve velkém řetězci, s nemocniční farmacií, se SÚKLem, různými farmaceutickými firmami a nebo třeba i s Lékaři bez hranic a dalšími. Samozřejmostí byla i reprezentace následného doktorského studia na naší fakultě.

DSC_0335.jpg   DSC_0388.jpg
Add-Watermark_2022_04_14_09_54_21-(214).jpg   DSC_0270.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kromě tašky a propagačních materiálů si někteří účastníci odnesli i hodnotné ceny od našich hlavních vystavovatelů. Soutěžilo se po celou dobu veletrhu formou slosování vyplněných dotazníků a na konci programu si pár šťastných studentů odneslo například mobilní telefon, poukázku do wellness nebo balíčky kosmetiky. 

Všem vystavovatelům i návštěvníkům veletrhu děkujeme za hojnou účast a budeme se na Vás těšit i příští rok.

Tadeáš Stein, 1.ročník


Všechny fotky z veletrhu můžete najít na našem Facebooku -  odkaz

Add-Watermark_2022_04_14_09_54_21-(22).jpg