Čaj o páté

12.12.2023

Ve středu 13. 12. 2023 se konala akce "Čaj o páté" v koridoru fakulty, během které se účastníci snažili uhádnout, podle chuti, čichu či zraku jaká rostlina je ingrediencí pro daný čaj a vyhrát tak pěkné ceny. Například láhev Jägermeistera či balíčky čajů od Megafyt Pharma, který celou akci sponzoroval. 


Studenti se před pátou hodinou začali shromažďovat v koridoru fakulty, kde byli již jednodruhové čaje vylouhovány a hrály zde vánoční písničky, které navozovali příjemnou předvánoční atmosféru. Nic nebránilo tomu, aby mohlo vše vypuknout. Po úvodním slovu a vysvětlení pravidel dostal každý soutěžící arch k vyplnění a začalo popíjení a konverzace u čajů. V archu bylo potřeba uvést název rostliny a zařadit do čeledi jak česky, tak i latinsky.

Soutěžících bylo kolem čtyřiceti, takže se dokonce stalo, že se některý z čajů musel ještě dodělávat. Na všechny se ale s každým čajem dostalo a soutěžící si mohli řádně před vánočním shonem a přicházejícím zápočtovým a zkouškovým obdobím odpočinout s vůní čaje v ruce. 

 

Ivo Zvonek, 1. ročník

 

IMG_2300.jpgIMG_2412.jpg

 

Všechny fotky najdete zde.