Seznamovací kurz

19.09.2023

Každý začátek je plný naděje a očekávání, letošní seznamovák na farmačce nebyl výjimkou. Budoucí studenti byli, jak již zaznělo v instrukcích pořadatelů velice dobře připraveni, a to jak na den, kdy se konaly různé soutěže, tak i na noc, která se nesla v duchu nekonečné párty. Nekonečné ve většině případů proto, že si naši prváci a ani organizátoři konec mnohdy nepamatovali. Účastníci kurzu byli na začátku rozděleni do menších skupin, jež byly pojmenovány dle různých molekul. Jakožto naprosto nestranný člen nejlepšího týmu omeprazol musím potvrdit, že se takto prváci lépe sblížili a hlavně seznámili. Jak již bylo zmíněno, přes den se konaly různé hry, nejvíce stojí za zmínku Hutututu, která rozhodně vedla v počtu zraněných osob a následně jedna z nejdelších her, Pevnost Boyard. O této hře bych jakožto člen nejlepšího týmu omeprazol raději pomlčel. Je třeba zároveň říci, že i když jsem nevyhrál žádnou parádní cenu pro vítěze, ze všech her jsem odcházel s úsměvem na tváři a natěšený na večer, což byla kapitola sama o sobě. Ale jak se říká, co se stalo na Stříbrňáku, zůstane na Stříbrňáku, doufám… 

Kryštof Kubů (1. ročník Farmacie)

 

IMG_8700.jpg

 

 

Na seznamovák na Stříbrňáku budu dlouho vzpomínat. Poznávání začalo už v autobuse, kde jsme si všichni byli skutečně blízko. V kempu nás Spolek přivítal ukázkou svých uměleckých dovedností přímo na našich tělech a rozdělením do skupin dle molekul. V jednotlivých chatkách byl z každého týmu jeden člověk, což dalo prostor pestrému sbližování. Odpoledne jsme strávili seznamováním se v rámci týmů za pomoci oblíbených „her v kroužku“. Večerní program pak patřil hrám jako pub kvíz, picí hry, bingo nebo názorná ukázka univerzitních sportů. Jsem si jistá, že poslední vyjmenovaná aktivita ve všech zúčastněných probudila nadšení a stanou se věrnými fanoušky. Zbytek večera se ztratil v tanci, pití podpůrných nápojů a hovorů, které daly vzniknout novým přátelstvím. 

Ráno nás probudila rozcvička pod taktovkou KTV. Téměř celý den byl věnovaný hře „Pevnost Boyard“, při níž jsme se v týmech pomocí našich znalostí a fyzických dovedností snažili získat indicie, jež nám měly otevřít cestu k pokladu. Někteří se mu přiblížili, někteří strávili své mládí v Lenčině byrokratické kanceláři a šťastní výherci upsali pokladu své duše. Po setmění jsme v týmech při nočním orienťáku klopýtali kempem v zoufalé snaze rozluštit šifry geniálních spolkařů a vyhrát tajemnou cenu. Následoval zpěv u ohně a noční filozofické rozmluvy.

Následující den nás čekala návštěva od Redbullu, která nám dodala tolik potřebnou energii. Dopoledne jsme strávili hraním nejmenované hry, která vyžadovala strategii, týmovou práci a špetku odvahy. Ideální pro každého, kdo si přál vědět, jaké je být zalehnut či zjistit, jak se cítil průměrný rozčtvrcený občan z období středověku. (Jinak to byla opravdu zábava, přísahám). Odpoledne jsme navštívili Hradec, dostali tipy na nejlepší podniky a podívali se i na fakultu. Tam nás čekaly vskutku zajímavé a přínosné přednášky od Spolku a KTV. 

K večeru, který se nesl v příjemné atmosféře, nás navštívilo i vedení fakulty. Zbytek dne byl plný radosti, hudby a konverzací trvajících dlouho do noci. O půlnoci na nás čekal Spolek s decentně kultovním proslovem, který seznamovák zakončil.

Poslední ráno bylo poněkud náročné, ale odjížděli jsme plni nových zážitků, s novými přáteli a pocitem pohody. Seznamovák byl super zkušenost a jsem ráda, že jsem si ho i přes prvotní nejistotu nenechala ujít. 

 

Klára Verešová (1. ročník Farmacie)

 

IMG_8439-(1).jpg

 

 

Jízda autobusem do kempu, následné ubytování a seznamování se s lidmi, to byla náplň prvního dne. Hromada nových lidí, následně rozdělených do 12 týmů, se nestačila ani poznat a už nás Spolek svolával a říkal, co se bude dít. 

Po nástupu si dvojce týmů sedla do kroužku a začalo klasické představování, kterého já osobně nejsem zrovna fanoušek. Po nadměrném množství informací jsem pomalu nevěděla ani své vlastní jméno. Na chatkách jsme se poznali s dalšími lidmi a domluvili se na večerní program. Já a pár mých nových kamarádek jsme se rozhodly jít na alkohry. Před tím, než slavné alkohry začaly, jsme se posilnily panákem, možná více panáky, borovičky. Párty pak pokračovaly do pozdních hodin.

Než jsme stačili vystřízlivět, tak byl druhý den. Po snídani nás čekali profesoři z katedry tělocviku a ti pak vedli úžasnou rozcvičku, na které polovina lidí prožívala krásy kocoviny.  Hned po rozcvičce začal hlavní program seznamováku, Pevnost Boyard. Po dlouhé době jsme museli zapojit nejen naše svaly, ale hlavně také mozky. Ať už v taktice, tak i ve vědomostech. Po první polovině programu byl oběd a následovala druhá část. Rozdávání trestných úkolů a indicií měla na starosti byrokratická kancelář, která se nemálo podobala studijnímu oddělení, a to hlavně otvírací dobou. Poté co indicie byly vyluštěny, vítězný tým obdržel poklad. Nebo spíše trest? Nicméně ve večerních hodinách začal orientační běh, který rozproudil naše myšlení a hádání z počátku nesmyslných hádanek nám všem dalo zabrat. Vítězný tým se pak radoval z výbušné ceny. Po běhu pokračovala volná zábava. 

Třetí den jsme se, jak v Japonsku, tlačili do busu, který nás odvezl do Hradce Králové. Procházka po Hradci byla plná užitečných informací, například kde se dá dobře najíst a jaká kavárna je nejlepší, kde se nachází Botanická zahrada a kde se vůbec nachází Fakulta. Po užitečné přednášce plné informací jak už o škole, tak o Spolku jsme se, jak sardinky, tlačili do busu zpět na Stříbrňák. Večer nás přivítal děkan fakulty a čekala nás poslední noc. Zásoby alkoholu se už tenčily a seznamovák se blížil pomalu ke konci. Poslední den jsme se nasnídali a vydali se na cestu domů. 

 

Kamila Sochorcová (1. ročník Farmacie)

 

IMG_7050.jpg

 

Skvelé privítanie nových študentov FAFky!

Môj strach zo samoty na vysokej škole v zahraničí zmizol práve vdaka seznamováku. Spolok českych studentov farmácie odviedol naozaj skvelú prácu. Výber prostredia v prírode pri vode definitivne navodil prijemnú atmosféru. Taktiez by som chela pochválit kompletnú organizáciu. Či už pred samotným výletom, ale aj počas celého pobytu. Páčil sa mi kamarátsky prístup organizátorov ako aj ich ochota už od samého začiatku. Super bolo, ze sme sa dozvedeli infošky o fakulte, ako aj o samotom stúdiu, ale aj o študentskom živote a meste. Každá aktivita mala svoje čaro. Okrem toho si myslim, ze aj strava bola chutná a chatky boli slušne vybavené. Rozmanitosť celého programu zaručila, že sme sa určite nenudili a taktiež splnil svoj ciel - zoznámiť sa. Myslim si, ze si celý organizačný tím zaslúži poďakovanie za nádherny začiatok našho stúdia.

 

Tatiana Bielková (1. ročník Farmacie)

 

Veškeré fotky z kurzu najdete na tomto odkazu.