Hematologická soutěž

05.03.2024

V úterý 5. 3. 2024 se na kampusu konala již podruhé Hematologická soutěž. Akce byla pořádána Spolkem českých studentů farmacie ve spolupráci s pracovníky z oddělení hematologie z FNHK. Konkrétně soutěž vedla paní magistra Ilona Fátorová a pomáhal jí pan doktor Filip Vrbacký s paní laborantkou. 

V první části soutěže jsme dostali kvíz ve formě powerpointové prezentace, ve druhé části jsme usedli k mikroskopům a hodnotili morfologii buněk v krevním nátěru. Kvíz ani určování nebylo úplně jednoduché, a pro ty, co se hematologií nezabývají více, to byla asi docela výzva, ale i ti, co mají k tomuto oboru o něco blíže, si odnesli nové informace a zkušenosti.

Celá soutěž byla připravená a promyšlená do detailu, vše bylo srozumitelné a fér, a během celé akce vládla přátelská atmosféra. Zároveň byly pro zúčastněné připravené i hezké ceny, a i ti, kterým se moc nezadařilo, neodešli s prázdnou.

Osobně oceňuji, že se pořádají takovéto akce určené hlavně nám, laborantům, a jsem ráda, že jsem se letos zúčastnila. Doufám, že bude tato soutěž (anebo jí podobné) pokračovat i v dalších letech, je to hezké zpestření studia.

 

Eliška Hušková, LDZ 3. ročník

 

Nejprve jsem netušil, co si mám pod celou akcí představit a co čekat. Měl jsem poněkud obavy, zda je pro mě jako pro studenta farmacie celá akce vhodná. Rozhodně ano. Sice jako student LDZ či bioanalytiky, bych dokázal najít mnohem větší uplatnění znalostí získaných během závěrečného, společného objasnění všech správných odpovědí. Také by se mi nejspíše mnohem lépe dařilo při vyplňování celého záznamového archu. Společné sdělení správných odpovědí na samém závěru bych chtěl zvláště ocenit. Paní Mgr. Fátorová vedla celou akci ve velice přátelském a příjemném duchu. Její výklad byl profesionální a vyčerpávající s příjemným projevem. Její kolegyně a kolega, kteří byli ochotni kdykoliv účastníkům pomoci v rámci mikroskopování, mají skvělý smysl pro humor a nešli daleko pro úsměvy. Tento fakt jen podtrhl příjemnou a přátelskou atmosféru. Rovněž bych rád ocenil systém, kterým se účastníci střídali u mikroskopů, který byl postupný. Jediné, co bych mohl vytknout, je délka trvání celé akce. Pro někoho by dvě hodiny mohly být příliš. Na druhou stranu, čas příjemně utíkal.

Matěj Repš, Farmacie 2. ročník

 

IMG_2023.jpgIMG_1960.jpg

 

Všechny fotky najdete zde.