Training week

17.02.2019

Soft skills - základ úspěšného profesního i osobního života?

O zodpovězení této otázky se snažil tým 4 trenérů, jak z Čech, tak ze zahraničí, jak studentů farmacie, tak i medicíny během letošního projektu od Evropské asociace studentů farmacie (EPSA) nazvaném Training week. Účelem projektu je zvýšit povědomí o soft skills a zdůraznit jejich důležitost  a přínos ve zdravotnických povoláních.

Projekt probíhal ve všech členských zemích EPSA během 17. - 24. února (po slovensky február). Tímto způsobem jsme se snažili zakoncentrovat co nejvíce tréninků, ve všech zemích, do jednoho týdne a tím plošně pozvednout povědomí o soft-skills v myšlenkách všech studentů členských zemí EPSA.

Projekt má dvě části, přičemž v první části trenéři ze všech zemí Evropy natočili propagační video, kde odpovídají na otázky co jsou soft skills, proč  jsou důležité a jak je lze trénovat a zdokonalit.

Druhou částí projektu byla řada výzev pro trainery všech zemí. Tyto výzvy zahrnovaly nejrůznější aktivity, například organizace tréninků, hostování trainerů z jiných zemí a organizací, vytváření kreativních flipchartů, atd.

Jak je zmíněno výše, jedna z výzev byla hostovat trainera ze zahraničí. A to se nám podařilo! Ne čistě náhodou (SPC Leadership Camp) k nám zavítal polský trainer Piotr Skiba (EPSA Trainer), který společně s Davidem Brychtou (EPSA Trainer) připravili training na téma Motivation & Mindfulness s chytlavým a povzbuzujícím názvem May the motivation be with you.

Training se uskutečnil 20.2.2019 v salónku na Kotli.

Další z výzev bylo hostovat trainera z jiné, než farmaceutické společnosti. Jelikož to samo sebou vyplývá z naší profesní budoucnosti, rozhodli jsme se oslovit trenérku ze studentské asociace medicíny. K našemu potěšení tuto výzvu přijala studentka 1. Lékařské fakulty v Praze.

Training na téma Communication & Public Speaking se uskutečnil ve čtvrtek 21.2.2019, připravili ho Adam Majcher (Events member, EPSA trainers board) a Tatiana Večerková (IFMSA Trainer)

Oba tréninky trvaly více než 2 hodiny a zúčastnilo přes 20 nadšenců z obou fakult UK.

sssssss.jpg

Studenti se během tréninků dozvěděli, jak najít vnější ale i vnitřní motivátory, které jim mohou pomoci v nejtemnějších chvílích a tipy jak přistupovat ke svým životním cílům. Dále jak vypadá efektivní komunikace a jak probíhá. Vyzkoušeli si,  jaké je to mluvit na veřejnosti na co si při mluvení dávat pozor (postoj těla, dostatečné pauzy, přiměřené tempo…).

Všem účastníků  tréninků děkujeme za příjemnou atmosféru a spolupráci a rádi by jsme Vás také pozvali na další soft skillové tréninky, které proběhnou od 12.3.2019. Pro bližší informace sledujte fakultní email a facebookové stránky SČSF.